Open mobile menu
Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Toyota tuo viimein markkinoille kovasti odotetun täyssähköisen autonsa. Tämä uutuusmalli lupaa jopa 500 kilometrin sähkötoimintamatkan. Mallissa on 11 kW:n kolmivaiheinen sisäinen latauslaite, jonka ansiosta sähköakun lataa täyteen jopa 6,5 tunnissa kotilatausasemissa tai julkisissa AC-latausasemissa.

Toyota ei ole kuin muut. Sen osoittaa varsinkin muotoilu sisällä ja ulkopuolella sekä myös erikoinen nimi, bZ4X. Nimen muistamiseksi tuntuu tarvitsevansa muistisäännön, mutta logiikka on selkeä. Kirjainyhdistelmä ”BZ” tarkoittaa ”Beyond Zero” ja viittaa Toyotan tavoitteeseen saada päästöt nollaan. Numero 4 edustaa D-segmenttiä, neljättä kirjainta aakkosissa sekä auton kokoluokkaa. X-kirjaimella viitataan auton malliin, eli crossoveriin, joka on farmariauton ja täyskatumaasturin risteytys. Helppoa ja selkeää!

Sulavaa tyylikkyyttä

Uusi Toyota bZ4X on linjakas, sulava ja näyttävä, johon sulautuu crossover-mallin sekä sähköauton parhaat ominaisuudet. Futuristiset piirteet, ajovaloista aerodynaamisiin elementteihin ovat tarkoin harkittu ja katseen vangitsevia.

Toyotan bZ4X sisätilat ovat muotoiltu tyylikkäästi. Laadukkaat ja silmää miellyttävät pinnat. Ohjaamon sekä sisätilojen suunnittelussa on ajateltu käytännöllisyyttä, sen huomaa varsinkin keskikonsolista, johon kaikki toiminto on mahdutettu niin, että kuljettajan on helppo painaa toimintonappeja ilman, että katsetta tarvitsee irrottaa ajotiestä. Keskikonsolista löytyy lisäksi luukun alta älypuhelimen langaton latausasema, johon voi helposti laskea puhelimensa lataamaan ajon ajaksi. Hansikaslokero on jätetty mallista pois ja säilytystila on korvattu keskikonsolin alle.

.

Vaikka ohjauspyörässä on paljon toimintopainikkeita, on ohjausrengas siro ja 7-tuumaisen digimittariston seuraaminen ajon aikana on vaivatonta ja turvallista. Ohjaaminen tuntuu mukavalta. Toyotan tarkoituksena on ensi vuonna lanseerata bZ4X Steer-by-wire-toiminnolla, joka tarkoittaa täyssähköistä ohjausta ilman mekaanista yhteyttä etupyöriin. Tällä varmistetaan parempi ajotuntuma ilman, että esimerkiksi tien epätasaisuudesta tai jarrutuksista aiheutuvat häiriötekijät vaikuttaisivat ajamiseen.   

Uusi Toyota bZ4X on kehitetty yhteistyössä Toyota Motor Corporationin ja Subaru Corporationin kanssa. Sen näkee monista loistavista ratkaisuista, kuten auton etu- ja taka-akselilla sijaitsevien sähkömoottorien avulla toteutettu AWD-järjestelmä.

bz4x ohjaamo

Katso tekemämme esittelyvideo Toyota bZX4!

Mukavan tilavaa matkustamista

Toyota on ajatellut myös takana matkustavien mukavuutta. Takana on tarpeeksi jalkatilaa sekä korkeuttakin on hyvin. Takana on hyvin tilaa kolmelle matkustajalle ja kahdessa penkissä on Isofix-kiinnitys lastenistuimille.  Takaistuimien tilttaus 60/40 sekä keskinoja kahdella kupinpidikkeellä. Premium-varustelutasossa takana istuvilla on myös mahdollista ladata älylaitteita ja säätää lämmitystä keskikonsolin paneelista.

Itse tavaratilassa on korkeutta ja lattiassa on luukku, jonka alta löytyy mukavasti lisää säilytystilaa. Auton tavaratilan tilavuudeksi on annettu 452 litraa, kun takaistuimet ovat ylhäällä. Lisäksi takapenkit saa kätevästi kaadettua eteenpäin, jolloin saat rutkasti enemmän tilaa. Ja jos olet kuljettamassa isompaa lastia, jaksaa bZ vetää jopa 750 kiloa.

bz4x takatila

Pysy yhteydessä

MyT-mobiilisovelluksen avulla voit helposti ohjata uuden Toyota-autosi liittyviä Connected- ja etähallintapalveluita. Voit käynnistää, ajastaa tai lopettaa autosi akun latauksen etänä nappia painamalla tai vaikka tarkastaa jäljellä olevan toimintamatkakantaman. Connected-palvelut ovat maksuttomat 10 vuoden ajan ja etähallintapalvelut neljän vuoden ajan.

Sähköistä ajettavuus

Toyota bZ4X on rakennettu e-TNGA alustarakenteelle, joka on erikoistunut juuri sähköautojen alustojen valmistukseen. Alustaan on tehty tilaa 71,4 kWh:n sähköakulle, jonka avulla toimintamatkaa luvataan etuvetoisella jopa 510 kilometriä. Nelivetoisella pääsee yhdellä täyslatauksella arviolta 410 kilometriä. Matala painopiste, optimaalinen painojakauma ja korin korkea vääntöjäykkyys varmistavat miellyttävän ajettavuuden.

Etuvetoinen bZ4X on varustettu erittäin herkästi reagoivalla 150 kW:n sähkömoottorilla. Se tuottaa 204 hevosvoimaa ja 265 Nm:n väännön, ja auto kiihtyy 0-100 km/h 7,5 sekunnissa. Huippunopeus on rajattu 160 km/h. Nelivetomallin suurin teho on 217,5 hevosvoimaa ja huippuvääntö 336 Nm, ja auto kiihtyy 0-100 km/h 6,9 sekunnissa.

bz4x

Varaa bZ4X:n koeajo nyt täältä!

Turvallista ajoa

Toyotalle turvallisuus on yksi tärkeimmistä. Toyota bz4X on varustettu T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää uusimman sukupolven Toyota Safety Sense -turvavarustelun muihin älykkäisiin ajoavustimiin. Turvallisuusvarusteisiin kuuluu automaattinen EDSS-hätäjarrutustoiminto, joka mm. varoittaa äänimerkillä ja hidastaa ajovauhtia, jos kuljettajan liikettä ei havaita. Lisäksi mukautuva vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä Pre-Collision (PCS), joka tunnistaessa ajoneuvon, jalankulkijan tai pyöräilijän ajoradalla jarruttaa automaattisesti. Mallistossa on lisäksi myös muita turvallisuutta ja ajomukavuutta lisääviä turvallisuusvarusteita, joihin voit tutustua tarkemmin Toyotan omilta sivuilta tai täältä

Varustelu

Toyota bZ4X:ssä on valittava kolme varustelutasoa: Active, Style ja Premium. Varustelutasoihin voit tutustua tarkemmin täältä

Takuu

Toyota bZ4X -malli rakentuu Toyotan pitkälle, lähes 25 vuotta kestäneelle sähköistymisen pohjalle.

Toyota takaa, että akku säilyttää vähintään 70 % akkukapasiteetin jopa 10 vuoden ajan. Lisäksi voit saada akkutakuun jopa 10 vuodeksi tai miljoonaan ajokilometriin saakka. Tämä vaatii, että kaikki määräaikaishuollot suoritetaan Toyotan hyväksymässä merkkihuollossa.

Ehkä sinua kiinnostaisi nämä artikkelit, jotka koskevat sähköautoja