Open mobile menu
Kia EV6 on valittu vuoden autoksi 2022

Kia EV6 on valittu vuoden autoksi 2022

Kia EV6 saavutti juuri autoalan kirkkaimman palkinnon kun se valittiin 28.2. vuoden autoksi 2022 (Car of the Year). Kilpailu oli tiukka, mutta EV6 taakse jäi niin Renault Mégane E-Tech, Hyundai IONIQ 5, Peugeot 308 kuin Škoda Enyaq iV:kin. Valinnan tehneeseen raatiin kuului 59 journalistia ympäri Eurooppaa.

Kilpailussa oli tänä vuonna mukana yli kuusikymmentä vuonna 2021 julkaistua automallia. Marraskuun esikarsinnassa jäljelle jäi seitsemän parasta. Tälle listalle päätyi kuusi täyssähköautoa, joka todisti niiden ottaneen selkeästi paikkansa tulevaisuuden autoilussa.

Kia EV6 sai lopputulokseksi yhteensä 279 pistettä. Sen perässä tulivat  Renault Mégane E-Tech (265 pistettä), Hyundai IONIQ 5 (261 pistettä) ja Peugeot 308 (191 pistettä.) Car of the Year tuomariston puheenjohtaja Jason Jeong sanoi EV6:n voittoa mukavaksi yllätykseksi, koska Kia on työskennellyt kovasti tämän mallin parissa ja ottanut suuria edistysaskelia.

EV6 on Kian ensimmäinen malli, joka on rakennettu sen sähköautoalustalle (E-GMP) ja sen kautta on taklattu ne haasteet, joita alun perin polttomoottorikäyttöisten autojen alustoille rakennetut sähköautot kohtaavat. EV&:n sisätilat ovatkin näin tilavat , ajokantama vaikuttava 528 kilometriä ja pikalatauksella siihen saa 80 prosenttia virtaa vain kahdeksassatoista minuutissa.

Kia EV6 on ensimmäinen seitsemästä EV-mallista, jotka Kialla on suunnitelmissa julkaista vuoteen 2026 mennessä. Tämä auto onkin avainroolissa Kian suunnitelmissa olla johtava kestävien kulkuneuvojen valmistaja.

Tutustu malliin täältä

Katso Auto-Centerin tarjolla olevat Kia EV6-mallit

Haluatko tietää tarkemmin Kia EV6 -mallista?

Lue lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tutustu ajankohtaisiin artikkeleihimme