Open mobile menu

Turkutalo sähköistyi täydellä kympillä!

Turkutalo Oy hyödynsi monille tuntemattoman sähköisen yritysauton hankintatuen hankkiessaan kymmenen täyssähköistä Toyota Proace EV:tä.

Liedon Tuulissuolta löytyy Rakennusyritys Turkutalon toimipiste, jonka pihassa seisoo lähes symmetrisessä rivissä kymmenen komeaa täyssähköistä Toyota Proace EV:tä latautumassa työpäivän päätteeksi.

– Meillä on tähän seinään asennettu seitsemän kiinteää latauspistettä, joista lähtee 11 kWh:n latausteho, kertoo Turkutalon toimitusjohtaja Juha Rautiainen.

Näillä autoilla se tarkoittaa n. seitsemän tunnin latausaikaa tyhjästä täyteen. Työpäivä on aamulla mukava aloittaa, kun työautot ovat täyteen ladattuina päivän puuhia varten.

turkutalolataus 500x500 1

Näillä autoilla saattaa tulla jopa 70–150 kilometriä ajoa per päivä, kun kohteiden välillä sukkuloidaan Turussa ja sen lähialueilla. Aluksi työntekijät suhtautuivat hieman varovaisesti, koska eivät tienneet miten toimintamatka riittää. Nyt, kun autot ovat olleet ajossa pari viikkoa, ovat käyttäjät päässeet sähköautoilun makuun ja kehuja saavat varsinkin Proace EV:n hiljaisuus sekä ajomukavuus.

– Yksi työntekijöistämme ajaa erittäin taloudellisesti. Hän starttaa aamulla työpäivänsä Liedon keskustasta ja saattaa ajaa sen 100 kilometriä päivässä ja tämänkin jälkeen päivän päätteeksi saattaa toimintamatkaa olla jäljellä edelleen yli puolet, kertoo Juha.

turkutalo juhajalinda

Turkutalon toimitusjohtaja Juha Rautiainen sekä Auto-Centerin asiakkuuspäällikkö Linda Teräs ihastelevat uutta Proace EV:tä.

turkutalo kokoauto

Yrityksellä on tällä hetkellä parisenkymmentä pakettiautoa, joista kymmenen on nyt sähköisiä pakettiautoja. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus vaihtaa suurin osa autoista sähköisiin.

– Aloimme noin puolitoista vuotta sitten miettimään, että kalustoa on päivitettävä ja samalla pohdimme, olisiko uusissa pakettiautoissa käyttövoimana diesel vai sähkö. Päätöksessä sähköä puolsi lähipäästöttömyys, ja laskimme kuinka paljon kuluisi polttoainetta versus sähköä. Myös se vaikutti, että sähköautot ovat nykypäivää ja useampi yritys tulee jossain vaiheessa vaihtamaan tähän käyttövoimaan. Ja nyt olemmekin Turun seudun ensimmäinen remppafirma, jolla on täyssähköiset työautot, virnistää Juha.

Lisäksi huoltokulujen pienentyminen sekä Toyotan tunnetusti hyvä jälleenmyyntiarvo painoivat päätöksessä.

Toyota Proacessa on tilavat tavaratilat ja mahdollisuus laajaan varusteluun, aina yrityksen käyttötarpeet huomioiden. 

Turkutalo päätti varustella autot itse siirtämällä vanhoista autoistaan tavaratilan hyllyt. Näyttävät teippaukset hoiti heidän oma yhteistyökumppaninsa. Autot tunnistetaan liikenteessä ja varsinkin autojen sivuhelmassa ”Liikun päästöttömästi sähköllä” -teksti on selkeä viesti, joka saa monen kiinnostuneen tulemaan juttelemaan. 

turkutalo liikunsahkolla

Turkutalo Oy päätyi hankkimaan täyssähköiset Toyota Proace EV-pakettiautot Auto-Centeriltä. Muiden merkkien tarjoamia vaihtoehtoja harkittiin myös ja tässä kohtaa Auto-Centerin asiakkuuspäällikkö Linda Teräs teki tutkimustyötä ja laati kattavan vertailulistan. Lopulta Toyotan Proace EV oli selkeä voittaja, varsinkin vakiovarustelun osalta. Auto-Center järjesti myös hankintatukeen liittyvät asiat alusta loppuun saakka Turkutalon puolesta.

Päätös oli lopulta helppo, koska Toyota merkkinä oli Juhalle tuttu ja luotettavaksi todettu. Hänellä on pitkä historia Toyota Land Cruiserien kanssa.

– Entisellä Lantikallani tuli mittariin yli miljoona kilometriä, kertoo Juha ylpeänä. Ja nykyisen Land Cruiserin kanssa miljoonaan on vielä matkaa.

Sähkökäyttöisten paketti- ja kuorma-autojen hankintatuki jatkuu vuoden 2024 loppuun saakka.

Vuoden 2023 marraskuuhun mennessä valtion myöntämää hankintatukea on vasta käytetty 39 %. 

Hankintatukea voi saada jopa 6 000 euroa pakettiautolta ja enintään viiteen autoon kerralla kalenterivuosittain.

Lue lisää hankituesta traficomin sivuilta

Toyota Proace EV

L2 75 kWh

alk. 62 700 €

Vakiovarusteet

  • automaatti-ilmastointi
  • kuolleenkulmanvaroitin
  • peruutuskamera
  • pysäköintitutka
  • Apple CarPlay, Android Auto
  • Smart Cargo -läpilastausluukku (+ 1,1 m tavaratilan pituuteen)

Varustelumahdollisuudet mm.

  • Teknologia-paketti
  • erilaiset tavaratilan hyllyratkaisut
  • vetokoukku
  • Tamlans-kattokorotus

Yritysmyynnissä sinua palvelevat

Sari

Sari Koistinen

Yritysmyyntipäällikkö

0207 810 708

whatsapp trans phone transp

Linda ac.fi

Linda Teräs

Lexus / Toyota Yritysmyyjä Raisio

0207 810 714

whatsapp trans phone transp

Christian ac.fi

Christian Malinen

Toyota Yritysmyyjä Raisio

0207 810 782

image phone transp

Jaakko ac

Jaakko Ala-Nissilä

Toyota Yritysmyyjä Forssa

0207 810 757

whatsapp trans phone transp

Antton

Antton Koskela

Kia / Mitsubishi Yritysmyyjä Turku

0207 810 752

whatsapp trans phone transp