Open mobile menu

Auto-Center -hankintatuki

Uuden sähköauton ostaja voi saada 2 000 euroa valtion myöntämää hankintatukea 1.1.2022 – 31.3.2023 välisenä aikana. Ajoneuvon tulee olla uusi ja ensirekisteröimätön täyssähköinen henkilöauto, jonka kokonaishinta on enintään 50 000 euroa. Ostajan on oltava yksityishenkilö ja sähköauton tulee tulla hakijan omaan käyttöön. Auton omistaja voi hakea tuen Traficomilta.

Tukia voidaan myöntää niin kauan, kuin valtion talousarviossa avustuksen maksamista varten varattua määrärahaa on käytettävissä. Katso ajantasainen määrärahatilanne Traficomin sivuilta.

Mikä on sähköauto?

Sähköauto toimii sähkömoottorilla ja sen akku ladataan julkisesta latausasemasta, kotilatausasemasta tai tavallisesta pistorasiasta. Toimintasäde KIAn sähköautoilla on jopa 528 kilometriä uudistetun WLTP-mittaustavan mukaisesti.  

Kian sähköautomallistosta löytyvät tällä hetkellä e-Niro sekä EV6. Kian uuden strategian mukaan tavoitteena on tuottaa kokonaisuudessaan 11 uutta sähköautomallia vuoden 2025 loppuun mennessä.

KIA EV6 on poikkeuksellisen hieno tuote, joka palkittiin Europan Car Of the Year-palkinnolla. EV6 on ensimmäinen tämän palkinnon voittanut sähköauto ja se toimii suunnan näyttäjänä koko automaailmalle. Sen kyky ottaa latausvirtaa vastaan on poikkeuksellinen, joten matkanteko on vaivatonta ja nopeaa. Auton ajettavuus on huippuluokkaa, varustelu mitä kattavin ja se sisältää edistykselliset etäkäyttötoiminnot KIAn omalla mobiilisovelluksella. Auto on saanut huikean vastaanoton markkinoilla ja esimerkiksi helmikuussa 2022 Kia EV6 oli Suomen myydyin sähköauto! 

Kian huippusuosittu sähköautomallisto:

Kia EV6 (Vuoden auto 2022 – voittaja)

Mallisto alkaen 48 220e

Kia e-Niro

Mallisto alkaen 38 354e

Mikä on ladattava hybridi?

Ladattavassa hybridissä on sekä sähkömoottori että bensiinimoottori, jotka molemmat toimivat auton voimanlähteinä. Sen akku voidaan ladata sähköauton tapaan ja auto ottaa energiaa talteen nopeutta hiljennettäessä sekä jarrutettaessa. Lataus mahdollistaa kymmenien kilometrien (jopa 70km) ajomatkat sähköllä ja se on merkittävin ero tavalliseen hybridiin. Hiilidioksidipäästöt ovat merkittävästi polttomoottorikäyttöisiä autoja sekä tavallisia hybridejä alhaisemmat – useimmiten alle 50g co2/km. Lataushybridin lataaminen onnistuu kotilatausasemasta ja normaalista pistorasiasta auton mukana tulevilla kaapeleilla. Muutamassa tunnissa auton ajoakku on täynnä ja sinulla on taas mahdollisuus ajaa pienemmällä kulutuksella. Vaihteiston on aina automaattivaihteisto ja auto hoitaa puolestasi ajoon käytettävän voimanlähteen valinnan – sinun ei tarvitse kuin nauttia ajamisesta! 

Kian lataushybridimallisto on yksi laajimmista: 

Kia Sorento Plug-In Hybrid

Mallisto alkaen 57 818e

Kia Sportage Plug-In Hybrid

Mallisto alkaen 45 686,82e

Kia Niro Plug-In Hybrid

Mallisto alkaen 35 590e

Kia Ceed Plug-In Hybrid

Mallisto alkaen 33 990e

Kia Xceed Plug-In Hybrid

Mallisto alkaen 34 990e

Mitsubishin aina nelivetoisesta lataushybridimallistosta löytyy kaksi vaihtoehtoa: 

Mitsubishi Outlander PHEV

Mallisto alkaen 42 990e

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Mallisto alkaen 37 990e