Open mobile menu
5 Vinkkiä kuinka pidät autostasi huolta

5 vinkkiä kuinka pidät huolta autostasi

Tuntuuko, että autosi vetää jo viimeisiään? Eikä motivaatiota löydy enää pitämään autosta yhtä hyvää huolta kuin ennen?

Hyvä huolenpito autostasi estää suurempien vikojen syntymisen ja auton jälleenmyyntiarvo pysyy myös näin ollen parempana. Autoosi tulee vähemmän vikoja sekä nautit menopelistäsi enemmän, kun pidät huolta autostasi ja huollatat sen säännöllisesti. Jos suunnittelet autosi myymistä muutaman vuoden kuluessa, on autosi jälleenmyyntiarvo korkeampi, kun olet muistanut pitää siitä huolta. Monet huoltotoimista voit helposti hoitaa itse, mutta isommat ja vaativammat työt kannattaa aina jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

Saat laadukasta sekä asiantuntevaa huoltopalvelua heiltä, jotka tuntevat autosi parhaiten ja me Auto-Centerillä autamme sinua parhaamme mukaan!

Tässä viisi vinkkiämme, kuinka voit pitää autostasi parempaa huolta ja maksimoida autosi elinkaaren sekä jälleenmyyntiarvon.

1. Käytä alkuperäisiä varaosia

Useimmissa autoissa on yleensä kolmen tai viiden vuoden takuu ja usein tämän jälkeen auton huoltaminen saattaa jäädä vähemmälle. On kuitenkin tärkeää pitää autosta edelleen hyvää huolta, vaikka takuu olisi umpeutunut. Siksi on myös järkevää huoltaa auto merkkihuollossa sekä käyttää alkuperäisiä varaosia. Moni saattaa muutaman euron säästämisen toivossa ajatella, ettei ole väliä, vaikka ei valitsisi merkkivaraosia. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että autosi seuraava potentiaalinen ostaja saattaa vaatia, että autossa on käytetty alkuperäisiä varaosia. Meille Auto-Centerillä on tärkeää, että myytävänä oleviin autoihin on tarjolla merkkikohtaisia varaosia.

Varaosahylly
Kannattaa aina valita merkkivaraosat.

2. Käytä merkkihuoltoa

Suosittelemme aina valitsemaan merkkihuollon. On mahdollista, että tavallisen huoltokorjaamon työntekijällä on pienempi tuntipalkka sekä varaosat ovat edullisempia, mutta työ saattaa kestää kauemmin ja näin ollen korjauksen loppuhinta ei välttämättä olekaan pienempi kuin merkkihuollossa tehty työ. Auto-Center on esimerkiksi valtuutettu Toyota-, Kia-, Mitsubishi-, Citroën- Peugeot ja Mercedes-Benz -merkkihuolto ja työntekijämme ovat näiden merkkien asiantuntijoita, jolloin he voivat tarjota parasta maahantuojien vaatimaa palvelua. Merkkikohtaiseen huoltoon kannattaa aina satsata, koska näin varmistat autollesi paremman jälleenmyyntiarvon.

Katso mitkä merkkihuollot löydät Auto-Centeristä.

Käytä merkkihuoltoa
Huoltamalla autosi merkkihuollossa varmistat autolle paremman jälleenmyyntiarvon.

3. Varaa aika vuosihuoltoon

Auto kannattaa huoltaa kerran vuodessa, tämä sääntö koskee sekä vanhaa, että uutta autoa. Näin voit olla varma, että huoltokirjan vaatimaa huoltoväliä tulee noudatettua. Maahantuojien suosittelema huoltoväli on merkistä riippuen yleensä 15–30 000 kilometriä ja 1–2 vuotta.
Pitää ottaa huomioon, että asumme maanosassa, jossa on useampi vuodenaika ja suuria lämpötilamuutoksia, kuin esimerkiksi Etelä-Euroopassa. Ylimääräinen öljynvaihto huoltojen välissä ei ole pahitteeksi ja pidentää auton käyttöikää.

Kun takuu päättyy useampi jättää autonsa huoltamatta ja ainoastaan katsastaa auton. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että katsastuksessa tutkitaan ja arvioidaan vain auton sen hetkinen ajoturvallisuus, mutta se ei kerro juurikaan esimerkiksi moottorin kunnosta.

Varaa aika vuosihuoltoon

4. Pidä autosi aina siistinä – ulkoa ja sisältä

Auto olisi syytä pestä usein, etenkin talvikaudella tieltä tarttuvat loat ja suolat kannatta putsata mahdollisimman pian, jolloin pidät ruosteet loitolla ja auton lakkapinta säilyy kauniina. Sisäpuolelta kannatta siivota roskat pois, pyyhkiä mikrokuituliinalla pinnoilta pölyt ja tahrat sekä imuroida hiekat pois. Näin autoosi ei ehdi kertyä kosteutta ja viihdyt kyydissä itsekin paremmin!

Myös ilmastointilaitteen huolto on hyvä suorittaa ajoittain, jotta sisäilma pysyy mukavan raikkaana. Ilmastointilaitetta käytetään kesällä jäähdyttämään auton sisäilmaa ja lisälämmitin lämmittää autoa talvella. Ilmastointi ja suodatus vähentää mm. pölyn aiheuttamia allergisia oireita ja hajuhaittoja.

Pese autosi säännöllisesti
Auto kannattaa pesettää usein – varsinkin talvella.

5. Seuraa muutoksia

Aika ajoin kannattaa kuunnella kuuluuko ajon aikana autosta ylimääräisiä ääniä, tarkistaa onko ohjauspyörä keskitetty ja onko renkaissa tarpeeksi ilmanpainetta. Monet ajavat monta tuhatta kilometriä vuodessa, kun toiset vähemmän. Vaikka auto olisikin seissyt paljon parkissa osat saattavat silti olla kuluneita tai esimerkiksi akun kunto heikentynyt. Myös tuulilasin kunto kannattaa tarkistaa, koska pieni kiveniskemän aiheuttama särö tuulilasissa on mahdollista korjata huomattavasti halvemmalla ja vaivattomammin kuin siitä myöhemmin syntyvä suuri halkeama. Kiveniskemän korjaus on vieläpä veloitukseton monissa tuulilasivakuutuksissa!

Lue lisää kiveniskemän korjaamisesta.

Älä huoli, ota huolenpitosopimus!

Suosittelemme uuden auton ostajille huolenpitosopimusta, mikä on helppo ja fiksu tapa hoitaa määräaikaishuollot ja korjaukset. Näin et joudu maksamaan suuria summia, kun ”yllättäen” päätät viedä autosi huoltoon vaan suoritat pienemmän kuukausierän joka kuukausi, joka kattaa tulevat määräaikaishuollot.  

Lue lisää huoltosopimuksesta.

Pidä autostasi hyvää huolta
Pidä huolta autostasi ja ota stressivapaa huolenpitosopimus.

Ehkä sinua kiinnostaa lukea myös nämä artikkelit?