Open mobile menu
sähköauto fiiliskuva

Täyssähköauto

Harkitsetko uuden täyssähköauton ostamista? Sähköautojen valikoima kasvaa nopeaan tahtiin ja toimintamatka pitenee jatkuvasti. Suomessa yli 20 % prosenttia uusista autoista ovat tällä hetkellä täyssähköautoja. Lue lisää täältä, kun olet ostamassa sähköautoa!

Sähköauton plussat

  • Matalat polttoaine- ja huoltokustannukset
  • Voit ajaa päästöitä
  • Nauti hiljaisesta moottoriäänestä

Katso kaikki sähköautomme arrow2

Miksi kannattaa ostaa sähköauto?

Ollaksesi osana liikenteeseen tuottamasta päästöjä, on tarjolla paljon hyviä kannustimia, jotka saavat sinut harkitsemaan seuraavaksi autoksi sähköautoa.

Myös sähköautoa ei tarvitse huoltaa yhtä usein kuin mitä bensa- tai dieselautoja.

Sähköauto on tänä päivänä taloudellisin autotyyppi, joka antaa sinulle parhaiten rahalle vastinetta.

Sähköauto ja toimintamatka

Ostaessasi nyt uuden sähköauton sinun ei tarvitse miettiä toimintamatkaa. Jo useampi markkinoilla olevista sähköautoista ovat varustettu akulla, jolla pääsee kesällä yli 300 kilometriä pelkällä sähköllä. Ja se riittää useammalle päivittäisessä arkikäytössä.

Ja sähköautojen latausasemien infrastruktuuri laajenee jatkuvasti, jolloin useimpien pääteiden varrella voit ladata huoletta akkua ja nauttia samalla kupin kahvia.

Samalla useimmille ladattava hybridiauto tai fossiiliperäinen auto saattaa olla kuitenkin parempi vaihtoehto. Jos matkustat usein pitkiä matkoja, ehkä jopa lapsien kanssa voivat latauspaussit olla haastavia ja aikaa vieviä. Ja latauspisteiden verkosto ei ole vielä tarpeeksi laaja koko maassa, jonka vuoksi suosituimmilla latauspisteillä saattaa olla ruuhkaa.

Sähköautokampanjamme

Sähköauton lataaminen

Edelleen on paljon epävarmuutta koskien sähköauton lataamista. Päättäessäsi ostaa sähköauton on tärkeää, että sinun on mahdollista ladata autoa säännöllisesti ja määräysten mukaan.

Jos sinulla on oma parkkipaikka, suosittelemme, että asennutat sähköautollesi oman latauspisteen. Tämä on kohtuullisin ja varmin tapa ladata.

Useimmissa kaupungin parkkihalleissa on myös mahdollista ladata sähköauto yön aikana kohtuuhintaan.

Useimmilla bensa-asemilla, kauppakeskuksissa ja pitkien pääteiden varsilla on tarjolla pikalatausasemia. Näissä paikoissa voit ladata autosi melkein tyhjästä täyteen päälle puolessa tunnissa. Tarkalleen kuinka nopeasti saat akun ladattua, riippuu autosi kapasiteetista, pikalaturin kapasiteetista, ulkolämpötilasta sekä akun lämpötilasta.

Pyydä tarjous unelmiesi autosta!

Oletko löytänyt unelmiesi sähköauton? Ota yhteyttä jo tänään ja pyydä tarjous!

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähköautoista

Kuinka pitkä toimintamatkan pitäisi olla?

Avaa dialogi

Sähköauton toimintamatkan pituus askarruttaa monia ostajia. Nykyään kuitenkin sähköautoissa akut ovat parantuneet huomattavasti, joten turhan huolen voi heittää pois. Monissa sähköautomalleissa ilmoitettu toimintamatka on yli 350 kilometriä, mikä riittää oikein hyvin useimmalle. Kuitenkin jos ajat paljon pitkiä matkoja on parempi ehkä valita sähköauto, jossa toimintamatka on yli 400 kilometriä.

Miten sähköauto ladataan?

Avaa dialogi

Sähköauton lataaminen on itseasiassa aika helppoa ja kuka tahansa pystyy siihen. Selvennykseksi mikä ero eri latauskaapeleilla on ja niiden toiminnoista voit lukea täältä aloittelijan oppaamme, sinulle joka olet lataamassa sähköautosi ensimmäistä kertaa.

Voinko ladata sähköautoa mökillä?

Avaa dialogi

Jos et ole asentanut latauspistettä mökillesi voit edelleen ladata sähköautoasi pistorasiasta, auton mukana tulleella ”hätälatausjohdolla”. Tämä on kuitenkin ”hätäratkaisu” ja toimii hyvin silloin tällöin. Huomioi kuitenkin, että tämä lataustapa on hidas, joten jos vietät paljon aikaa mökillä, on suositeltavaa, että asennutat kiinteän latauspisteen, jolloin lataaminen on turvallisempaa ja nopeaa.

Missä sähköautossa on paras toimintamatka?

Avaa dialogi

Norjalaisen NAF:n tekemän sähköautontestin mukaan KIA EV6 RWD valittiin parhaimmaksi sähköiseksi perheautoksi voittaen toimintamatkassa sekä latausnopeudessa. Testissä EV6 RWD ajoi 500 kilometriä (WLTP ilmoittaa toimintamatkan pituudeksi 528 km).

Kuinka toimintamatka lasketaan?

Avaa dialogi

Vuodesta 2020 lähtien WLTP on ollut uusien sähköautojen virallinen mittaaja. Uuden mittaustavan uskotaan antavan realistisemman tuloksen toimintamatkoista. Lue lisää

Kannattaako ostaa nelivetoinen sähköauto?

Avaa dialogi

Neliveto antaa hyvää tasaisuutta ja ajettavuutta hankalissa ajo-olosuhteissa, kuten jyrkissä ja jäisissä mäissä sekä teillä, jossa lumen ja hiekan alla on jäätä. Jos ajat pääsääntöisesti sähköautolla työmatkaa kaupungissa saattaa etu- tai takavetoinen olla parempi vaihtoehto sinulle. Peukkusääntönä on, että menetät jopa 50 kilometriä toimintamatkasta, jos sähköautosi on nelivetoinen verrattuna 2-vetoiseen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun haluaa ostaa sähköauton?

Avaa dialogi

Harkitsetko sähköauton ostamista? Silloin on järkevää miettiä tarpeellinen toimintamatka, millaisia latausmahdollisuuksia löytyy, kuuluuko Winter pack/talvirenkaat kauppaan ja koko hinta. Samalla kannattaa selvittää eri merkkien myöntämä akkujen takuuaika.  

Mitä tarkoittaa sähköauton esilämmitys?

Avaa dialogi

Sähköauton esilämmitys on tarjolla useimmissa uusimmissa sähköautomalleissa. Voit esilämmittää auton sisätilan tai sähköakun. Esilämmitetty akku toimii tehokkaammin ja toimintamatka pysyy pitempänä. Muistathan esilämmittää auton samalla, kun lataat autoa, jotta akku ei menetä energiaa.

Paras sähköauto?

Avaa dialogi

Kia EV6 on valittu vuoden autoksi 2022. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Kian e-Niro on ollut erittäin suosittu ja luotettava sähköinen perheauto ja tarjolle on tuotu täysin uusi Niro EV-malli on, johon kannattaa tutustua täältä! 

Ehkä sinua kiinnostaa lukea lisää aiheesta?