Open mobile menu

Crossover (CUV)

Crossoveria voidaan kuvailla parhaiten kompaktiksi autoksi, joka on saanut ulkonäkönsä ja osan ominaisuuksista SUV-mallista.

Kia Niro - crossover

Crossoverin parhaat puolet

 • Pienempi kulutus kuin SUV:lla
 • Kompakti auto, jossa on hyvät tilat
 • Sporttinen ja jännittävä muotoilu

Mikä on crossover?

Crossover -malli on täydellinen sekoitus maastoautoa sekä tila-autoa. Crossoverin lyhenne CUV tulee englanninkielisestä sanasta Crossover Utility Vehicle.

Crossover -auto on kuin ”kevyt katumaasturi”, jota voidaan kuvailla kompaktiksi tila-autoksi, jonka istuma-asento on korkealla ja näkyvyys tämän vuoksi parempi. Autotyypille ominaista on yleensä myös näyttävä sporttinen ulkonäkö sekä herkullinen muotoilu.

Crossoverissa moottori ei kuitenkaan ole yhtä tehokas kuin katumaastureissa. Pienempi moottori tarkoittaa pienempää käyttövoimaa, joten tämän vuoksi myös tämä autotyyppi sopii myös sinulla, jolle pienemmät päästöt ovat tärkeä kriteeri.

Eivätkä vain polttoainekulut sekä päästöt ole matalia vaan myös hinta on yleensä katumaasturia kohtuullisempi. Jos et siis tarvitse aivan maasturin tehoja, on crossover -malli nappi valinta.

Crossover – ”kevyt” SUV

Crossover sopii sinulle, joka haluat istua korkealla ja nauttia loistavasta näkyvyydestä. Tilat on urheilulliset, pakattu kompaktiksi sekä niissä on yleensä jännittävä muotoilu.

Crossoverin moottori ei ole yhtä voimakas kuin SUV:ssa. Pienempi moottori tarkoittaa pienempää käyttövoimaa. Autotyyppi on sinulle ajankohtainen, joka toivot pienempää kulutusta ja päästöjä.

Mutta ei vain kulutuskustannukset ja päästöt ole pieniä, myös auton hinta on huokeampi. Jos moottorivoima ei ole tärkeintä, suosittelemme crossoveria sinulle.

Menestyksekkäät Kia Crossover-mallit

Kia EV6 crossover

Kia EV6

kia niro hev 500x450 1

Kia Niro

Kia Sportage Crossover

Urheilullinen Crossover – hyvä vaihtoehto pienelle autolle

Crossover on pienempi kuin SUV ja on verrattavissa pieneen autoon. Crossoverin hyviä puolia on, että siinä on SUV:n korkeus, eli korkea ajoasento ja hyvät näkyvyydet, joihin moni ostaja ihastuu. Korkea kori tarkoittaa myös enemmän tavaratilaa ja tilavampaa matkustustilaa autossa.

Lisäksi saat auton, jossa on jännittävämpi muotoilu, jota nykyään toivotaan enemmän kuin klassisuutta, jota pienissä autoissa on. Muotoilu on tyypillisesti enemmän sporttisempi ja raikas, johon yhdistyy korkea maavara, joten auto on täydellinen myös aktiiviseen elämäntapaan.

Crossoveriin saa myös paljon erilaisia muotoiluelementtejä, joita voit halutessasi lisäillä, jolloin saat autosta entistä värikkäämmän sekä jännittävämmän.

Tyylikkäät Toyota Crossover -mallit

Toyota Aygo X

Avaa dialogi

Aygo X on näppärä kaupunkiauto, jossa ajoasento on ”crossovermaisesti” korkealla ja näkyvyys ympärille on hyvä. Tässä uudessa mallissa on leikittelevä ja katseenvangitseva Spice -kaksivärisyysteema, joka jatkuu auton sisätiloissa.

Aygo X on loistava valinta sinulle, joka arvostaa varsinkin kompaktia tilavuutta. Tällä autolla sukkuloit ketterästi kaupungin katuja sekä parkkeeraat vaivatta pienempiikin väleihin. Aygo on myös taloudellinen ja pienikulutuksellinen ja siksi myös loistava valinta sinulle, jolle vähäpäästöisyys on tärkeää.

Tästä autosta löytyy myös teknistä edistyksellisyyttä, MyT-sovelluksen avulla asiakas voi olla yhteydessä autoonsa. Sovellus kertoo ajotapahtumista, polttoaineen määrästä, ajoneuvon sijainnin sekä huomauttaa mahdollisista varoituksista. Autossa on Toyota Smart Connect -mediakeskus, jonka keskiössä on tyylikkäästi muotoiltu 9” kosketusnäyttö ja langaton latausasema. Lisänä myös älypuhelinintegraatio ja langaton Apple CarPlay.  

Toyotalle yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on turvallisuus ja tässäkin mallissa on vakiona Toyota Safety Sense -varustelu, johon kuuluu mm. jalankulkijat tunnistava PCS-järjestelmä, mukautuva vakionopeussäädin, kaistavahti sekä hätäohjausavustin.

Aygo X:stä on tarjolla neljä eri varustetasoa, joihin voit tutustua tarkemmin Toyotan sivuilla.

Siirry tilaamaan Toyota Aygo X -malli alla olevasta napista.

Toyota Yaris Cross

Avaa dialogi

Toyota Yaris Cross yhdistää Toyotan kokemuksen kompakteista autoista ja SUV-malleista. Tämä auto huomataan liikenteessä jo pelkästään sen näyttävän muotoilun vuoksi. Korkea istuma-asento takaa helpon näkyvyyden ympärille. Tässä mallissa on myös kokoonsa nähden käytännölliset ja tilavat sisätilat kuitenkaan pullistamatta auton ulkomittoja liikaa. Yaris Cross -malli on uuden sukupolven Yaris -mallia vain hieman suurempi.

Tämän auton suunnittelussa on haluttu tuoda esiin aidon katumaasturin sisätilojen monikäyttöisyys ja yleinen käytännöllisyys. Esimerkiksi tässä autosta löytyy kätevä takaluukku, joka aukeaa sähkötoiminnolla, kun kädet ovat täynnä. Tavaratilan pohja on mahdollista säätää korkeussuunnassa sekä jakaa kahtia. Lisäksi takatilan varustukseen kuuluu uusi sidontajärjestelmä, jonka avulla tavarat pysyvät ajon aikana paikallaan ja autosta löytyy myös näppärä suksiluukku takaistuimen keskikyynärnojassa.

Uudessa Yaris Cross-mallissa käytetään Toyotan viidennen sukupolven hybridijärjestelmää. Yaris Crossin tehokkaat 1.5-litraiset hybridivoimalinjat (116 hv ja 130 hv) tarjoavat tehokasta suorituskykyä ajomukavuudesta tinkimättä.

Yaris Cross tarjoaa myös katumaasturille ominaisen piirteen, eli nelivetoisuuden. AWD-i tarjoaa ylimääräistä vakautta ja vetopitoa ajamiseen. Koska järjestelmä on sähköisesti toteutettu, se on vakaampi ja kevyempi kuin mekaanisesti toteutettu järjestelmä ja tämä on yksi syy, miksi Yaris Cross on vähäpäästöisempi kuin muut saman segmentin AWD-mallit.

Myös Yaris Cross -malleista löytyy Toyota T-Mate -turvallisuusvarustelu, jonka tehtävänä on välttää riskejä, varoittaa vaaratilanteissa ja jopa ääritilanteissa puuttua itse tilanteen kulkuun automaattisella hätäjarrutuksella tai vaikuttamalla ajoneuvon ohjaukseen.

Toyota Yaris Cross on loistava valinta seikkailunhaluiselle autoilijalle, jolle vain taivas on rajana.

Yaris Cross-malliin on saatavilla laaja lisävarustelu, johon voit tutustua Toyotan omilla sivuilla.

corollacross pikkukuva2

Toyota Corolla Cross

Avaa dialogi

Nyt ennakkotilattavissa oleva täysin uusi Corolla Cross on Toyotan klassikkomallin uusi perheenjäsen. Tässä mallissa on ensimmäisenä täysin uusi Toyotan viidennen sukupolven hybridijärjestelmä. Tämä järjestelmä luo suuremman vääntömomentin eli on energiatehokkaampi kuin edeltäjänsä, jolloin se käyttää liikkumiseen entistä useammin ja tehokkaammin pelkkää sähköä.

Uusi korkeajänniteakku on 40 % aiempaa kevyempi sekä entistä tehokkaampi uusimman litiumioniakkuteknologian vuoksi. Myös sähkö- sekä polttomoottorien tehoa on saatu kasvatettua 8 %, jolloin 2,0-litrasessa ulostulotehoja on enintään 146 kW/197 hv.    

Kooltaan Corolla Cross jää Toyota C-HR sekä RAV4-mallien väliin ja on täten kova haastaja Euroopan C-SUV-segmentin tiukassa kilpailussa.

Tässä autossa on myös paljon uutta teknologiaa, esimerkiksi uusi Toyota multimediajärjestelmä, jossa keskiössä on 10,5” kosketusnäyttö sekä ensimmäistä kertaa Toyotan Euroopan mallistossa täysin digitaalinen 12,3” mittaristo. Tehokkaamman multimediajärjestelmän ansiosta älypuhelimen yhdistäminen auton teräväpiirtonäyttöön käy näppärästi ja käyttö on sulavaa. Tässä mallissa myös Apple CarPlay toimii langattomasti.

Lisäksi järjestelmästä löytyy myös älykkäitä palveluita, kuten pilvipohjainen navigointi reaaliaikaisilla liikennetiedoilla, puheohjaus sekä over-the-air -päivitykset. Myös etäkäyttöpalveluiden avulla voidaan tutkia ajotietoja, paikantaa auton sijainti sekä ohjauksella esilämmittää tai -viilentää auton sisäilma sopivaksi.     

Corolla Cross on myös varustettu T-Mate-järjestelmällä, joka yhdistää uusimman sukupolven Toyota Safety Sense -turvavarustelun muihin älykkäisiin ajoavustajiin. Tämän avulla kuljettajan on helpompaa ja turvallisempaa ajaa sekä järjestelmä myös pyrkiä suojaamaan kanssamatkustajia autossa sekä liikenteessä monenlaisissa liikennetilanteissa. Turvavarusteluihin kuuluvasta Pre-Collision -järjestelmästä löytyy kiihdytyksenhallintatoiminto, minkä tarkoitus on estää tilanteita, kuten liian voimakkaan kiihdytyksen aiheuttamia peräänajoja. Lisäksi autosta löytyy PCS-järjestelmä ja muita aktiivisia turvavarusteita.   

Corolla Cross on täydellinen yhdistelmä tuttua Corollamaista perheautoa, johon on lisätty maastoautomaista ajokorkeutta sekä ulkoasua.

Tutustu Corolla Cross -malliin tarkemmin Toyotan sivuilla ja tule koeajolle!

Pohditko sopisiko Crossover sinulle?

Etsitkö monipuolista ja tyylikästä crossover-korimallia, joka yhdistää tilavan sisätilan, tehokkaan suorituskyvyn ja huippuluokan turvallisuusominaisuudet? Tutustu valikoimaamme ja löydä täydellinen crossover-auto tarpeisiisi!

Crossover-korimalli tarjoaa parhaat puolet sekä henkilöautoista että maastoautoista, tarjoten joustavan ja mukavan ajokokemuksen niin kaupungissa kuin maantielläkin. Sen korotettu maavara ja nelivetomahdollisuus takaavat suorituskyvyn ja vakauden haastavissakin olosuhteissa.

Valikoimamme sisältää laajan valikoiman crossover-malleja eri valmistajilta, jotka tarjoavat uusinta teknologiaa, huippuluokan turvallisuusominaisuuksia ja tyylikkäitä muotoiluja. Olipa tarpeesi sitten perheauto, urheilullinen menopeli tai kaupunkimaasturi, meiltä löydät sopivan vaihtoehdon.

Ota yhteyttä ja varaa koeajo, niin autamme sinua löytämään täydellisen crossover-korimallin, joka vastaa kaikkiin tarpeisiisi ja odotuksiisi. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme!

 • Korkea ajoasento
 • Hyvät tilat matkustajilla sekä tavaroille
 • Hyvä saavutettavuus

arrow2

 • Hyvin tilaa matkatavaroille
 • Tilavat ja fiksut ratkaisut
 • Täydellinen suurostoksille ja mökkireissulle

arrow2

 • Pieni perheauto
 • Helppo ajettavuus ja parkkeeraus
 • Yleensä hyvä saavutettavuus

arrow2

 • Täydellinen isolle perheelle
 • Hyvät istumapaikat max. 9 hengelle
 • Todella iso tavaratila

arrow2

Meiltä AC Auto-Centeristä saat loistavia Toyotan crossover-malleja!

Tutustu suosikkimalleihimme nyt!

Ehkä sinua kiinnostaisi lukea alla olevista aiheista

Katso kaikki tarjoukset