Open mobile menu
Saukonajantie

AC Auto-Center 35-vuotta!

Auto-Center täyttää tänään 35 vuotta! Aika pitkä matka on siis jo kuljettu. Vuosiin on mahtunut paljon niin eri liikkeitä kuin automerkkejäkin ennen kuin AC Auto-Center on saavuttanut nykyisen muotonsa. Kurkataan seuraavaksi, mitä kaikkea ketjumme historiaan on mahtunut kuluneina vuosina!

Mennäänpä ensin aivan alkuun eli aikaan jo hieman ennen Auto-Centerin perustamista. Kaikki alkoi vuonna 1982. Silloin myöhemmin Auto-Center -ketjun perustajat aloittivat ensimmäistä kertaa automyynnin. Autokauppa alkoi kaarihallissa ja sen pihalla Aurassa käytettyjen autojen parissa. Tämän ensimmäisen autokaupan nimi oli Auran Käyttövaunu. Pari vuotta myöhemmin avattiin jo toinen liike Forssaan, kun Forssan automyynti aloitti myymään Citroënia ja Suzukia.

Auran kayttovaunu edited
Tästä hallista kaikki alkoi
Avajaiskutsu

Toyotan myynti alkoi Turussa Saukonojantiellä 16.2.1987 ja samalla perustettiin nykyisen AC Auto-Center -ketjun ensimmäinen liike. Jo toisena toimintavuonnamme Turun liikkeestä myytiin yli 1300 uutta Toyotaa sekä 2000 käytettyä autoa. Tärkeimpänä vaihtoautomyymälänä toimikin liikkeen lähipuisto. Eipä siis ihme, että toukokuussa 1989 liike muutti Turusta nykyisiin tiloihin Raisioon ensimmäisen liiketilan käytyä nopeasti auttamattomasti liian pieneksi.

Vuonna 1991 ketjua laajennettiin Loimaalle, missä aloitettiin Toyotan myynti- ja huoltopalvelut. Muutama vuosi sen jälkeen Toyotan myynti avattiin myös Forssan liikkeeseen ja nykyiset Toyota-toimipisteet löysivät paikkansa. Forssan liikkeeseen myyntiin otettiin 90-luvulla myös Mercedes-Benz ja Honda, joista on sittemmin luovuttu, mutta Mercedes-Benzin huoltomme palvelee Forssassa asiakkaita edelleen tänäkin päivänä.

Henkilokunta 90 liku
Henkilökuntaa 90-luvulta
Maakunnallinen yrittaja

AC Auto-Center on saanut historiansa aikana myös monia tunnustuksia. Vuonna 2000 tulimme palkituksi Vuoden maakunnallisena yrittäjänä ja vuoden Toyota-jälleenmyyjäksi meidät on nimetty kahteen otteeseen ensin vuonna 2005 ja toisen kerran 2016. Mitsubishi-liikkeemme jälkimarkkinointi palkittiin vuoden 2020 huollon jälleenmyyjäliikkeenä. Olemme ylpeitä saamistamme tunnustuksista ja meille on tärkeää pyrkiä aina palvelemaan asiakkaitamme parhaiten. Palkinnot antavat mukavaa viestiä siitä, että olemme myös onnistuneet tässä tavoitteessamme.

2010-luvulla toiminta on laajentunut vielä useammalla uudella merkillä. Vuonna 2016 avattiin Lexus Raisio -toimipiste Allastielle ja samana vuonna Raision tiloja laajennettiin rakentamalla vanhojen tilojemme yhteyteen uusi vaihtoautohalli, jotta vaihtoautot saatiin hyvin esille sisätiloihin. Vuonna 2018 vaihtoautohallin toisessa päädyssä alettiin myydä myös Kiaa ja Mitsubishia. Näiden merkkien myynti ehti toimia vuoden verran Allastiellä, ennen kuin tilat kävivät liian pieniksi ja Kia ja Mitsubishi -liike muutti muutaman sadan metrin päähän Tammimäenkadulle.

Rakennus 2021
Tammimäenkadun nykyinen liiketila

AC Auto-Center on kulkenut pitkän matkan läpi erilaisten vaiheiden kuluneen 35 vuoden aikana. Juuri valmistuneen sukupolvenvaihdoksen myötä mukana on nyt toinen polvi perheyrittäjiä jatkamassa Auto-Centerin tarinaa. Tervetuloa liikkeisiimme – haluamme olla sinun suosikkikauppasi myös seuraavat 35 vuotta!


Lue myös nämä!