Open mobile menu
Asuntovaunumatka Norjaan

Asuntovaunumatkalle Norjaan – Tarvittavat varusteet ja vinkit unohtumattoman seikkailun takaamiseksi

Harvoissa maissa saa kokea yhtä jylhää luonnonkauneutta ja ainutlaatuisia maisemia kuin Norjassa. Jos suunnittelet asuntovaunumatkaa Norjaan, tässä on muutamia tarvittavia varusteita ja vinkkejä, jotka auttavat sinua valmistautumaan unohtumattomaan seikkailuun.

Asuntovaunu ja vetoauto

Ensinnäkin, tarvitset tietysti sopivan asuntovaunun matkaasi varten. Varmista, että vaunu on hyvässä kunnossa ja kaikki tarvittavat järjestelmät toimivat moitteettomasti. Tarkista renkaiden kunto ja varmista, että vaunun tekniset osat ovat turvallisia. Tärkeää on myös huomioida, että auton vetomassa riittää halutun vaunun vetämiseen. Esimerkiksi Toyota Corollan Hybridiversion jarrullinen perävaunumassa on 750 kg, kun taas bensiinimoottorilla saa vetää 1300 kg. Toyota RAV4:n perävaunumassa voi sen sijaan olla nelivetohybridissä 1 650 kg ja etuvetoisessa 800 kg. Bensaversion vetokyky on jopa 2 000 kiloa.

Norja 1 3

Ajokortti

Ajokorttivaatimukset asuntovaunun vetämiseen vaihtelevat maittain. Norjassa vaaditaan yleensä B-kategoriaan kuuluva ajokortti asuntovaunun vetämiseen, kun vaunun kokonaismassa ei ylitä 3 500 kilogrammaa.

Vaunun varusteet

Muista pakata mukaan kaikki tarvittavat vaunun varusteet. Nämä sisältävät sängyt, vuodevaatteet, astiat, ruoanlaittovälineet, astianpesutarvikkeet, pöydät ja tuolit, lelut ja viihdettä pitkiä ajoja varten sekä mahdolliset ulkoiluvälineet, kuten vaikka polkupyörät tai kanootit.

Norja 2 3

Keittiötarvikkeet

Koska asut vaunussa matkan aikana, keittiötarvikkeet ovat erittäin tärkeitä. Pakkaa kaikki tarvittavat ruoanlaittovälineet, kattilat, pannut, veitset, leikkuulaudat, astiat, kupit ja ruokailuvälineet. Voit myös harkita grillin tai retkikeittimen ottamista mukaan, jotta voit nauttia ulkoilmassa valmistetuista aterioista. Norjassa ruoka on selkeästi Suomea kalliimpaa, joten jos tahdot hieman säästää, kannattaa retkiruokaa hankkia jo matkaan ennen lähtöä.

Norja 4 2

Vaatteet ja varusteet

Norjassa sää voi vaihdella nopeasti, joten varmista, että pakkaat mukaan monipuolisen valikoiman vaatteita. Ota mukaan kevyitä ja hengittäviä vaatteita lämpimiä päiviä varten, mutta myös lämpimiä kerroksia, kuten villapaitoja, lämpimiä takkeja ja sadevaatteita. Lisäksi tarvitset mukavat kengät, hatun, aurinkolasit ja aurinkovoiteen suojataksesi itseäsi auringolta. Norjassa on upeita vaellusreittejä ja ulkoilumahdollisuuksia. Jos olet kiinnostunut retkeilystä, varmista, että sinulla on mukana tarvittavat retkeilyvarusteet, kuten hyvät kengät, reppu sekä ensiaputarvikkeet.

Lemmikit

Jos suunnittelet lemmikin ottamista mukaan Norjaan, on muutamia keskeisiä seikkoja, jotka sinun tulee ottaa huomioon. Lemmikilläsi tulee olla EU:n lemmikkipassi, joka sisältää tiedot rokotuksista ja tunnistusmerkinnästä (esim. mikrosiru). Lemmikkipassin tulee olla voimassa ja ajantasainen. Lisäksi Norjassa vaaditaan rabiesrokotus. Mikäli ajat Ruotsin kautta Ruotsista Suomeen tultaessa täytyy koiralle antaa ekinokokkilääkitys.

Haluamme toivottaa sinulle mahtavaa seikkailua Norjaan!

Norja 5 2

Lue lisää mielenkiintoisia artikkelejamme